Exposición en Disseny Hub Barcelona

 • Cliente

  UIC School of Architecture Barcelona
 • Superficie

  3.000m2
 • Situación

  Disseny Hub Barcelona
 • Fotógrafo

  Áitor Estécez
 • Construcción

  Autoconstrucción

Esposición Taller Final de Grado

Com construir una exposició de 3.000 m2 a cost 0.

L’exposició mostra els Treballs de Fi de Grau del curs 2012-13 de la universitat ESARQ-UIC i el taller Urban Design Barcelona de la universitat de Virginia que durant un any han treballat sobre el concepte d’una nova Diagonal Verda* a la ciutat de Barcelona i sobre els projectes que al voltant d’ella es podrien construir. L’objectiu de l’exposició és el de traslladar fora de l’àmbit de les aules l’ambient de taller que en elles es respira. Per això es reprodueix el mateix pla de treball sobre el qual es trobaran plànols, dibuixos, imatges i maquetes de treball que permetran veure en detall i deteniment tota la documentació generada durant el curs, mentre que unes banderoles penjades del sostre amb les imatges més significatives de cada de projecte donaran una visió més general de les propostes per la nova Diagonal Verda. Les grans taules de 60 m de longitud i conformades amb material cedit per empreses i retornable (3.000 caixes de cervesa i 700 taulells d’encofrar), serveixen com a suport horitzontal de tot el material gràfic i físic de l’exposició i ocupen per complert la Sala Gran del Museu del Disseny de Barcelona.

Aquesta densificació d’informació s’esponja amb 3 places que serveixen com a punts de trobada al voltant de les maquetes del conjunt de la proposta realitzades pels alumnes durant el curs i es contraposa amb banderoles verticals de gran format amb les millors imatges dels projectes i audiovisuals amb entrevistes i vídeos.

Tot el muntatge, ha sigut realitzat 3 dies abans de la correcció final dels projectes pels 29 alumnes que exposen el seu treball. El resultat és espectacular per la seva mida i potència i transmet els valors de contenció econòmica que requereix el moment.

 

En col.laboració amb: Jordi Badia, Miquel Lacasta, Jaime Battle i Eva Damià.

Alumnes del Taller Final de Grau del curs 2013-14.